ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΑΝΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΘΩΡΩ ΜΟΥ ΝΕΧΙΤΩΝ' Η ΤΡΙΧΑ.

Χρ. Χριστοφορου



For Information call Fragkiskos Soilis

For Information call Fragkiskos Soilis
kasos4ever@yahoo.com




Monday, March 16, 2009

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (ΙΑΤΡΟΣ) 1895-1970

Εγεννηθη εις τα Σιανα της Ροδου το 1895. Ηκουσε τα πρωτα μαθηματα στο σχολειο του Μανωλη Αποστολιδη (1901)(Πολλωνιατη) του δασκαλου των δασκαλων. Ακολουθως μετεβη στη γειτονικη Καστελλο (Κρητινια) το σχολειο της οποιας διηυθυνε ο μολις τοτε απο το Ιεροδιδακαλειον Σαμου αποφοιτησας Ιωαννης Διακογεωργιου (Γιαννιος). Εσυνεχισε τις Γυμνασιακες του σπουδες στο Βενετοκλειο Γυμνασιο οπου απεφοιτησε το 1919 και διωρισθη δασκαλος επι 1 χρονο στην Αρχιπολη.

Ενεγραφη στην Ιατρικη Σχολη του Πανεπιστημιου Αθηνων λαβων κατα το 1924 το πτυχιον της Ιατρικης με αριστα. Εν συνεχεια επι 4ετιαν ειδικευθεις εις την Παθολογιαν εις Αθηνας Παρρισιους και Πιζαν, ηρχισε να ασκη το θειον Ασκληπιου επαγγελμα εις διαφορους Κοινοτητας της Ροδου.. τελικως εγκατεσταθη εις την Κασον, ενθα και ενυμφευθη την Σοφια Ν. Βρετου, αποκτησας δυο υιους και δυο θυγγατερας. Την Κασο εξυπηρετησεν ως Ιατρος επι τριακοντα πεντε (35) συναπτα ετη.

Υπηρξεν υποδειγμα επιστημονος, προ'ι'κισμενου με αρτιωτατην επιστημονικη και κοινωνικην μορφωσιν και διεκρινετο δια την σεμνοτητα του ηθους και την ανιδιοτελειαν του. Καλος οικογενειαρχης, φιλοστρογος υιος και αδελφος και φλογερος πατριωτης.. Κατα την διαρκειαν του πολεμου συνεληφθη υπο των Ιταλων και ενεκλεισθη εις στρατπεδον συγκεντωσεως.

Λατρης και νοσταλγος της ιδιαιτερας του πατριδος Σιαννα δεν παρελειπε να την επισκεπτεται.

Ο ΑΣΤΑΚΟΣ (Ι.Μ) Μαρ 16 2009

No comments:

Post a Comment

ΠΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΤΑΞΑΝ

NEA KASOS....Νικήτας Δημ. Καμπούρης,

NEA KASOS....Νικήτας Δημ. Καμπούρης,
Φρεσκα νεα του ΙΕΡΟΥ ΜΑΣ ΒΡΑΧΟΥ

ΜΑΓΑΖΙΝΟ ΤΟ ΚΑΣΙΩΤΟΚΟΥΣΕΛΙ-ΝΤΙΝΟΣ ΦΟΥΝΤΗΣ

KASOS... Επιμέλεια - Ενημέρωση Κ. Σκαμαγκούλης (skamas)